کانون های فرهنگی هنری مساجد یک برش تخصصی از ماموریت های مسجد است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، در نود و ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، پنجشنبه (18آبانماه) که به صورت ویژه به گزارش ستاد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اختصاص یافت، «محمدتقی محمدیان» با اشاره به مردمی بودن کانون های فرهنگی هنری مساجد اظهار داشت: ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در واقع یک نهاد مردمی است و در لبه ی فعالیت های مردمی و دولتی قرار دارد.
مشاور رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: کانون های فرهنگی و هنری مساجد یک برش تخصصی از ماموریت های مسجد است و از یکی ویژگی های کانون ها این است که هیچ اختلافی با هیچ یک از مجموعه های داخل مساجد ندارند و همواره به دنبال همبستگی و هم افزایی هرچه بیشتر با تمام مجموعه های مرتبط بوده و هستیم و هدف نیل به مسجد طراز اسلامی است.
وی ادامه داد: ما تنوع فعالیت در مساجد را به فال نیک می گیریم و اصطلاح کار موازی در این مورد اشتباه است، چرا که هر مجموعه ای برای خود یک جغرافیای مشخص و ذائقه ای را پوشش می دهد.
وی اضافه کرد: وظیفه مجموعه کانون های فرهنگی هنری مساجد، شناسایی چهره ها و استعدادهای فرهنگی و هنری در محلات، شبکه سازی و جذب افراد، آموزش و توانمندسازی اعضا در راستای ایفا نقش، تولید محصولات فرهنگی هنری و جریان سازی توسط اعضا است.
محمدیان ضمن اشاره به همکاری های خوب صورت گرفته با آموزش و پرورش تصریح کرد: در حوزه همکاری با آموزش و پرورش نگاه این است که چتر تربیتی اعضا مجموعه در حضور در مدارس، مساجد و محلات به یک چتر واحد تبدیل شود؛ به این معنا که ما تداوم همان تربیت در مدرسه هستیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در اوقات فراغت سال جاری 365 کانون اوقات فراغت داشتیم که با همکاری آموزش و پرورش به صورت ویژه فعالیت نمودند و در سامانه نورینو نیز اطلاعات آنها ثبت شده و قابل مشاهده است.
مدیرکل استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در بخشی از سخنان خود به فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی، اشاره کرد و گفت: ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در حوزه کتابخانه های دیجیتال نیز ورود کرده و در سامانه آموزش الکترونیکی بچه های مسجد، کتاب های امینی را که هیات نظارت آنها را تایید کرده اند نسخه الکترونیک آنها در آن بارگذاری شده و همچنین بر اساس آنها مسابقات کتابخوانی برگزار می گردد.
محمدیان ادامه داد: نزدیک به دو هزار کانون در استان فعال هستند در حالی که بالغ بر 4 هزار مسجد در استان وجود دارد و همچنین بیش350 هزار عضو کانون شناسایی شده اند که تمامی این اعضا در سامانه بچه های مسجد ثبت نام نموده و یک شبکه سازی هدفمند انجام شده است.
وی افزود: با وجود این ظرفیت چشمگیر و قابل توجه، منابع و فضای در اختیار این مجموعه جهت حمایت و فعالیت بسیار محدود بوده و متاسفانه بسیاری از آنها محقق نشده است. در همین راستا انتظار می رود که با هم افزایی و همراهی نهادهای مدیریتی در استان، تسهیل گری مناسب جهت جذب منابع و حمایت از فعالیت های مسجد پایه صورت پذیرد.