معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان:
تشکلها و سازمانهای مردمنهاد سنگ محک و حلقههای میانی حکمرانی هستند
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، محمدرضا جاننثاری در همایش تشکلهای مردمنهاد استان اصفهان که به مناسبت بزرگداشت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی برگزار شد، گفت: استان اصفهان در حوزه سازمانهای مردم نهاد و خیریهها در کشور بینظیر است.
وی ادامه داد: بایستی تلاش کنیم سازمانهای مردم نهاد تکثیر شوند و بدانیم که هر چه تشکلهای مردمی ما بیشتر و تخصصی تر باشند اثرات بهتری در حوزه تأثیر خود به جای خواهند گذاشت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان اظهار کرد: اگر بخواهیم در بحث سازمانهای مردم نهاد به درستی ورود کنیم بایستی توجه دقیقی به موضوع حکمرانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: حکمرانی در دنیا بر اساس عقاید و ساختارهای مختلف انواع متفاوتی دارد اما در نظام اسلامی حکمرانی مبتنی بر مبانی اسلامی، انقلابی و مردمی بودن است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان بیان کرد: در نظام اسلامی مسئولان و مردم در دو جبهه متفاوت نخواهند بود، بلکه با توجه به نگاه حکمرانی دینی تمام افراد برای هدفی مشترک تلاش میکنند، همگی برای اعتلای جامعه اسلامی و ترویج فرهنگ خدمت به مردم در حال خدمت هستیم و تنها وظایف افراد متفاوت است.
جاننثاری خاطرنشان کرد: اگر نگاه حکمرانی دینی را تقویت کنیم، سازمانهای مردم نهاد خود را همراه با مسئول و مسئولین خود را خادم سازمانهای مردم نهاد میدانند.
وی ضمن بیان اینکه هدف از تشکیل سازمانهای مردم نهاد، اعمال حکمرانی مردمی است، ادامه داد: بخشی از فعالیتهایی که انجام میشود به دست حاکمیت است و بخشی دیگر با مشارکت دولت و مردم صورت میگیرد؛ در جنگها که سختترین و امنیتیترین شرایط را برای کشور رقم میزند، توانستیم با مشارکت مردم سربلند شویم، در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و رفع چالشهای موجود نیز این امر صادق است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان متذکر شد: سازمانهای مردم نهاد حلقههای میانی حکمرانی هستند و مسئولان باید به سازمانهای مردم نهاد توجه ویژهای داشته باشند و در جهت توسعه آن تلاش کنند، چراکه سازمانهای مردم نهاد به عنوان حلقههای میانی پای کار آمدهاند تا باری از دوش مسئولان بردارند؛ باید سازمانهای مردمنهاد را تکثیر کنیم، حتی با ایجاد واحدهای کوچک که میتواند تأثیر بسزایی در حوزههای مختلف داشته باشد.
جاننثاری با بیان اینکه باید مسائل را کنار یکدیگر بگذاریم و برای رفع آنها تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ ساختار و ۵۰ دستگاه وجود دارند که مدعی فعالیتهای فرهنگی هستند، اما همپوشانی درستی ندارند و در ذیل یک حکمرانی فعالیت نمیکنند.
وی ادامه داد: سازمان مردم نهاد در این خصوص سنگ محک هستند تا بتوانیم نهادهای تخصصی را شناسایی و از ظرفیت آنها بهرهمند شویم.
جاننثاری با تأکید براینکه سازمانهای مردم نهاد بازوی حاکمیت هستند و نه در مقابل حاکمیت، گفت: نقطه نظرات بیان شده توسط مدیران تشکلهای مردمی قطعا در تصمیم گیری ها اثرگذار است از این رو تلاش کردیم فضایی برای مطالبه گری سازمانهای مردم نهاد فراهم کنیم و اینگونه روز گرامیداشت تشکلهای مردمی را ارج نهیم.
این برنامه با حضور مسئولان استان، فعالان و نمایندگانی از کانونهای فرهنگی هنری مساجد، بهزیستی، کمیته امداد، ورزش و جوانان، میراث فرهنگی، علوم پزشکی، شهرداری، امور مالیاتی، سپاه پاسداران، گروههای جهادی، مجموعه کانونهای خدمت رضوی و سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد که در آن افراد به بیان چالشها و فرصت های پیش رو پرداختند و در پایان از برخی فعالان تقدیر به عمل آمد.