
کادرسازی و تربیت نوجوان پیشرو، راهبرد جدی کانون های مساجد است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، دکتر محمدتقی محمدیان، سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان ، در دیدار با دکتر کمال حیدری، معاون شهردار و مدیرعامل سازمان فرهنگي، اجتماعي و ورزشي شهرداري اصفهان، بر اهمیت کادرسازی و جوانسازی به عنوان یکی از ارکان فعال ماندن مساجد تأکید کرد.
وی با اشاره به نقش کانونهای فرهنگی هنری مساجد پس از انقلاب اسلامی گفت: شبکه نورانی بچه های مسجد، در احیا و تقویت سرمایه اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش بی بدیلی دارند. نخبهپروری و کشف استعدادهای بیشمار از جمله دستاوردهای مهم کانونهای مساجد پس از انقلاب بوده است.
دکتر محمدیان همچنین به فعالیتهای گسترده کانونهای تخصصی، کتابخانههای مساجد، گروههای سرود و نمایش، کرسیها و مسابقات قرآنی، کارآفرینی و کانونهای تربیتمحور اشاره کرد و افزود: کانونها با اجرای طرحهایی مانند «مسجد سینما»، طرح «شهید اسداللهی» و طرح «همت»، نقش مؤثری در محرومیتزدایی و خدمت به مناطق کمبرخوردار ایفا کردهاند. اجرای طرح «مسجد سینما» نیز با نمایش فیلمهای روز سینمای ایران در شهرها و مناطق فاقد سینما، در راستای توسعه فرهنگی و ترویج معارف انقلاب اسلامی مؤثر بوده است.
وی با تأکید بر ماهیت داوطلبانه فعالیت در کانونهای مساجد، خاطرنشان کرد: فعالیتهای این کانونها کاملاً فیسبیلالله و داوطلبانه است که با حداقل امکانات، بیشترین خروجی و اثرگذاری را دارند.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان از حمایتهای شهرداری اصفهان قدردانی کرده و گفت: در سالهای اخیر، تعاملات و حمایتهای شهرداری از فعالیتهای فرهنگی و بهویژه کانونهای مساجد افزایش یافته که منجر به اجرای رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری در سطح محلات و شهر شده است. امیدوارم این همافزایی در سالهای آینده نیز تقویت شود.
انسجام متولیان فرهنگی، پیشران تعالی فرهنگی است
در ادامه این دیدار، دکتر کمال حیدری، معاون فرهنگی شهرداری اصفهان، بر اهمیت انسجام و همافزایی متولیان فرهنگی شهر تأکید کرد و گفت: انسجام و همافزایی نهادهای فرهنگی، نقطه قوت و پیشران فعالیتها و تعالی فرهنگی است. نهادهای فعال در مسجد نیز تنها از طریق همگرایی میتوانند اقدامات بزرگی را رقم بزنند. کانونهای فرهنگی هنری مساجد تاکنون در این زمینه عملکرد موفقی داشته و در برخی موارد، به عنوان حلقه اتصال فعالیتهای مسجد عمل کردهاند.
وی افزود: شهرداری اصفهان در قبال فعالیتهای فرهنگی، دو رویکرد حمایتی و تسهیلگری دارد و همواره تلاش کرده است در اجرای برنامهها و طرحهای مؤثر، نقش حمایتی و تسهیلگر را بر عهده بگیرد تا ایدههای خوب به مرحله اجرا و نتیجه برسند.
دکتر حیدری در پایان با اشاره به ظرفیتهای مشترک نهادهای فرهنگی، از امکان همکاری بیشتر در آینده خبر داد و تصریح کرد: در آینده، میتوانیم در اجرای طرح «طراوت»، که ویژه برنامههای تابستانه و اوقات فراغت است، از ظرفیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد در کنار آموزش و پرورش و اداره کل ورزش و جوانان بهرهمند شویم.