
در همایش تکریم و معارفه سرپرست ستاد کانونهای مساجد اصفهان عنوان شد؛
اخلاص و برنامهریزی، لازمه کار فرهنگی در خانه خدا است
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از استان اصفهان، حجتالاسلام والمسلمین علی ملانوری، مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، در آیین تکریم و معارفه سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان که امروز (چهارشنبه، سوم اردیبهشت) در محل ستاد استان برگزار شد، با اشاره به فراز و فرودهای بیش از سه دهه فعالیت این کانونها، بر ضرورت حمایت جدی و برنامهمحور از این نهادهای مردمی تاکید کرد.
وی با اشاره به دیدار اخیر رئیسجمهور با کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت چهاردهم نگاه ویژهای به مساجد و فعالیتهای فرهنگی و هنری در خانههای خدا دارد و شخص رئیسجمهور نیز بر تقویت این فضاها تاکید کرده است.
حجتالاسلام ملانوری با اشاره به گزارشهای دریافتی از فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد، افزود: اگر این مراکز فعال نبودند، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری دامنگیر جامعه میشد و همین موضوع ارزیابی فعالیتهای بچههای مسجد را متفاوت میسازد.
او با تأکید بر نقش تربیتی و هویتی مسجد در جامعه، تصریح کرد: مساجد محل تربیت نیروهای انسانی متعهد و مدیران ارزشی هستند و این سرمایه عظیم باید تقویت شود. جامعه از برکت حضور اقشار مختلف در این مراکز نفع میبرد.
اخلاص، شرط نخست خدمت فرهنگی در مسجد
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود، اخلاص و برنامهریزی را دو رکن اصلی فعالیت فرهنگی در مسجد دانست و اظهار داشت: کار در مسجد با ریاکاری ممکن نیست و اگر صادقانه انجام شود، حمایت الهی نیز همراه آن خواهد بود.
وی با انتقاد از بیبرنامگی در برخی فعالیتهای فرهنگی، گفت: در دنیای امروز که تحولات سریع و پیدرپی است، حرکت بدون برنامهریزی آسیبزا بوده و باید کانونها فعالیت خود را بر مبنای شناخت نیازهای بومی، آسیبشناسی و ترسیم چشمانداز دنبال کنند.
هشدار درباره آسیب سیاسیکاری در مسجد
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به دو آسیب جدی در مسیر فعالیتهای فرهنگی در مسجد بیان کرد: تنبلی و سیاسیبازی موانع اصلی رشد و بالندگی این فعالیتها هستند و باید از آنها دوری کرد.
وی با بیان اینکه مسجد چهار رکن عبادی، تربیتی، اجتماعی و سیاسی دارد، افزود: فعالیت سیاسی در مسجد در جهت روشنگری و بصیرتافزایی مفید است، اما اگر به حذف و طرد گروهی از مخاطبان منجر شود، به خطا رفتهایم و باید اصلاح شود.
حجتالاسلام ملانوری همچنین اختلاف و چنددستگی در میان متولیان و فعالان مسجد را از دیگر آفات دانست و تأکید کرد: مسجد باید محل وفاق و حضور همه مردم با گرایشهای مختلف باشد، نه پایگاهی برای جریان خاص.
فعالیتهای گسترده و مردمی با حداقل هزینه
وی در پایان به نقش گسترده کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور اشاره کرد و گفت: این مراکز با وجود امکانات محدود، فعالیتهای متنوعی در حوزه فرهنگ و هنر انجام میدهند. هرچند دولت حامی این مراکز است، اما برای پیشبرد فعالیتهای محتوایی، مشارکت خیرین و همراهی مدیران کانونها ضروری است.